News

Tips til tandbørstning - Sådan kommer du igang

ved Rebecca Olsen Jul 11, 2024

Tips til tandbørstning - Sådan kommer du igang

Tandrensning hos dyrlægen, kan være en temmelig dyr affære - derfor kommer her nogle tips til at forebygge:

1. HOLD ØJE MED TÆNDERNE - HELE LIVET. Det er vigtigt at holde øje med hundens tænder hele dens liv, lige fra hvalpetiden hvor enkelte kan få problemer med hvalpetænder, der ikke falder ud af sig selv, til den voksnes hunds tænder, hvor nogen danner tandsten forbavsende hurtigt, mens andre har "fine" tænder hele livet.

2. SKAB EN FAST VANE. Børst tænder på din hund hver dag. Det er meget vigtigt at lære hunden denne rutine allerede fra hvalpestadie. At børste engang imellem duer ikke, for så kommer der tandsten alligevel.

3. VÆLG DET MEST OPTIMALE TIDSPUNKT. Vælg f.eks at tandbørstningen foregår før et måltid, således at hundens tanker er på mad i stedet for tandbørstningen.

4. INDEN DU STARTER MED TANSBØRSTNINGEN. Inden du går igang med en tandbørstningsrutine, skal du tjekke din hunds tænder grundigt. De skal være helt rene når du går igang. Tandsten der allerede er dannet, kan nemlig ikke fjernes med børstning alene, så måske er der behov for en tandrensning hos dyrlægen, inden den nye rutine sættes igang. Er du i tvivl, så rådfør dig altid med din dyrlæge. Når tænderne er fri for tandsten, kan du forebygge og spare både hund og pengepung for tandrensninger fremover.

5. KØB DET RIGTIGE UDSTYR. Brug en tandbørste til formålet samt en hundetandpasta. En god ide er også at få anskaffet sig en fingertandbørste, som kan nå de mere besværlige steder i hundens mund. Jeg linker til et par ting herunder.

https://luksuspoter.dk/products/trixie-tandplejesaet-med-4-dele?_pos=1&_psq=tand&_ss=e&_v=1.0

https://luksuspoter.dk/products/kw-finger-tandborstesaet?_pos=3&_psq=tand&_ss=e&_v=1.0

DET VIGTIGSTE I AT OPSTARTE TANDBØRSTNING ER TÅLMODIGHED OG GOD TID. DET SKAL GERNE VÆRE RAST FOR HUNDEN/HVALPEN OG IKKE SES SOM EN STRAF, FOR SÅ ER DER OFTE INTET DER LYKKEDES.

HELF OG LYKKE MED TANDBØRSTNINGEN🪥🪥🪥