News

5 gode råd til at fjerne en flåt

ved Rebecca Olsen Apr 13, 2023

5 gode råd til at fjerne en flåt

1. Hunden skal være afslappet

Det er en god ide at hunden sidder roligt, når flåten skal fjernes. Pludselige eller uforudsete bevægelser kan gøre det svært at få fat i flåten og i værste fald få flåten til at gå i stykker, så kæberne bliver i hunden. Hvis hunden ikke kan holde sig roligt, få en hjælper til at holde hunden.

 

2. tag fat under flåtens krop.

Tag ikke fat i flåtens bagkrop, men tag i stedet fat under kroppen tæt ved hunden. Brug eksempel neglene tag at få fat under bagkroppen. Derved er der større sandsynlighed for at flåten ikke går i stykker ved at fjerne den fra hunden. Der findes en masse forskellige redskaber på markedet til at fjerne flåter.

 

3. Fjern flåten i én og samme glidende bevægelse.

Når du har fat i flåten, skal det gerne være en fast, men rolig glidende bevægelse. Pludselige ryk eller bevægelser kan få flåten til at gå i stykker.

 

4. Følg ikke de gamle husråd.

Der findes mange gamle husråd, der ikke giver en sikker fjernelse af flåter. F.eks at smøre flåten i smør eller brænde den med et cigaretskod.

 

5. Hold et vågent øje med området.

Når du har fjernet flåten fra hunden, bør du holde øje med, om der sker nogen udvikling på stedet over en periode, samt sikre at flåten er helt væk. Flåten kan overføre sygdomme, så af den grund er det vigtigt du holder godt øje med hunden, hvorvidt den viser tegn på feber eller nedsat aktivitet.